Нас єднає мова!

А чи знаєте ви, яке сьогодні свято?
Пропонуємо переглянути свіжий випуск новин від студентів РО2-В18 групи.

9 листопада українці відзначають День української писемності та мови.

Мова – втiлення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любiмо ïï, вивчаймо ïï, розвиваймо ïï! Борiмося за красу мови, за правильнiсть мови, за приступнiсть мови, за багатство мови… (М. Рильський)

Група РО1-В17 вітає всіх з цим святом: “Бажаємо оберігати та розвивати українську мову, а також виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною”.

До привітань приєднується група POd1-B19: “У святковий День української писемності та мови висловлюємо щирі побажання всім українцям любити та берегти свою рідну мову. Нехай материнське слово буде для всіх нас оберегом!”

“Ми повинні берегти та плекати свою рідну мову. Саме наша українська мова – одна з наймилозвучніших мов світу. Не забуваймо, що мова – це найбільший скарб будь-якого народу і досвід усього людства впродовж його існування доводить, що занепад мови незмінно веде до зникнення самої нації. Тож любімо українську, плекаймо українську та просто говорімо УКРАЇНСЬКОЮ!”, закликають студенти групи PO2-B17.

“Мова – це не просто спосiб спiлкування, а щось бiльш значуще. Мова – це всi глибиннi пласти духовного життя народу, його iсторична пам’ять, найцiннiше надбання вiкiв, мова – це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, iнтелектуальна i мисленнєва дiяльнiсть народу”. (О. Гончар) 
До Дня української писемності та мови група РО1-В20 представляє своє зворушливе відео.

“Є мова! Є держава!”, стверджують студенти групи PO2-B19.

“Мова – це важливий чинник самовизнання нації, надійна основа розвитку країни, загартована багатовіковою історією та відточена творчістю найталановитіших українських письменників. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, адже у її глибинах народилося культурне надбання, яким може пишатися український народ. Без рідної мови жодна людина не здатна почуватися повноцінною частиною свого народу, його історії та культури.
Зараз у досить важкий період ми закликаємо всіх згуртуватися! Хоч ми і далеко один від одного, ми одне ціле! Ми українці! Дорогі друзі, група PO1-B18 вітає всіх з Днем української писемності та мови!”