Від теорії до практики. Засідання інтелект-клубу «Я із мамою і татом знаємо всього багато»

15 листопада 2019 року студенти педагогічного факультету групи РО1-В16 спеціальності Початкова освіта Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка побували на черговому засіданні інтелект-клубу «Я із мамою і татом знаємо всього багато» Довжоцького закладу дошкільної освіти «Веселка» (завідувач Желізник Л. Ф.). Вихователі садочка активно впроваджують один із головних напрямів реформування сучасної освіти – педагогіку партнерства.


Ми  познайомились із новою формою взаємодії ЗДО із батьками. У діяльності клубу беруть участь не тільки вихователі та дошкільники, але і їх батьки. Засідання такого клубу відбувається один раз на квартал. Батькам повідомляється загальна тема, з якої вони на власний розсуд та уподобання дитини вибирають підтему та готують самостійно виступ разом із своїм нащадком. Неодноразовими учасниками таких засідань є завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти, кандидат філологічних наук, доцент Гудима Н. В., завідувач кафедри теорії та методик дошкільної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Бабюк Т. Й., старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти, кандидат педагогічних наук Московчук Л. М. педагогічного факультету та старший науковий співробітник Одукалець І. О., провідний фахівець екологічної освіти Дем’янова О. В. національного природничого парку «Подільські Товтри», методист дошкільної та початкової освіти РМК відділу освіти Кам’янець-Подільської райдержадміністрації Кашуба Н. Л., директор та вчителі Довжоцького НВК, завідувачі ЗДО Кам’янець-Подільського району, голова сільської ради та благодійники.


Святкове засідання інтелект-клубу було присвячене темі «Дерева». Вихованці розповідали цікавинки про вибрані заздалегідь дерева. Їхні повідомлення містили інформацію з багатьох галузей знань: природознавства, народознавства, медицини, мистецтва.  Провідний фахівець екологічної освіти Дем’янова О.В. провела з дітьми інтерактивну екологічну гру. Естетичне задоволення принесли вокальне вітання від молодших школярів Довжоцького НВК та «Пісенне мереживо» від музичного керівника Франчука В. О., що також відповідали тематиці засідання. Матеріал, яким оволоділи вихованці, мав не тільки пізнавальну, але й виховну цінність. Діти навчились любити і цінувати природу своєї Батьківщини – України. Старання дошкільників були належним чином оцінені: вони отримали грамоти, подарунки від голови, благодійників села та від національного природничого парку.


Як кажуть у народі: люби і знай свій рідний край!

Анна Мунтян, староста групи РО1-В16
педагогічного факультету К-ПНУ імені Івана Огієнка