Без сім’ї нема щастя на землі


13-15 травня у Кам’янець-Подільській ЗОШ І-ІІІ ступенів №7, Кам’янець-Подільському НВК №9 імені А.М. Трояна, Кам’янець-Подільській ЗОШ І-ІІІ ступенів №17 старший викладач кафедри теорії та методик початкової освіти, кандидат педагогічних наук Московчук Л.М. провела лекції-тренінги для учнів 11-х класів на тему «Підготовка до сімейного життя».

На заняттях учні ознайомились із поняттям шлюбу, особливостями державної та церковної реєстрації форми стосунків між чоловіком і жінкою. Педагог звернула увагу на безвідповідальність, легковажність і аморальність цивільного співжиття двох людей без укладання шлюбу у сучасному світі та проблеми, що з ними пов’язані.
Також, під час лекції обговорили традиційні чесноти подружньої пари, дошлюбні чинники подружнього життя, ознаки таких почуттів, як закоханість і любов та рівні їх розвитку, шляхи досягнення сімейного щастя.
Лекція грунтувалась на основі духовної культури українського народу, християнських традицій.


Також з учнями 11-х класів була проведена профорієнтаційна робота. Вказано на переваги подальшого здобуття знань у рідному національному університеті імені Івана Огієнка. Ознайомлено зі спеціальностями та спеціалізаціями, кваліфікаціями, які можна отримати після закінчення педагогічного факультету, особливостями прийому документів та студентського життя.
«Будь патріотом древнього міста Кам’янця-Подільського та університету зі 100-річною історією, основним завданням якого є науковий досвід і виховання молоді», – такими словами завершилась зустріч з випускниками закладів загальної середньої освіти.

Московчук Людмила Миколаївна,
кандидат педагогічних наук, старший викладач.