Співпраця з інклюзивно-ресурсним центром

6 березня 2024 року в межах вивчення освітнього компоненту «Методика роботи асистента вчителя в інклюзивному класі» здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 3 курсу спеціальності 013 Початкова освіта та викладач ОК Наталія БАХМАТ, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор, відвідали Інклюзивно-ресурсний центр (ІРЦ) Кам’янець-Подільської міської ради.
Лариса Василівна Ільніцька, директор ІРЦ, познайомила здобувачів вищої освіти з основними напрямками роботи, висвітлила історію створення ІРЦ, його структуру, основні напрямки роботи та послуги, які він надає. Директор описала низку проєктів, які реалізує ІРЦ та його співробітники на теренах України та зарубіжжя. Розповідь Лариси Василівни супроводжувалась цікавими фактами та зворушливими історіями людей, яким фахівці надали кваліфіковану допомогу.
Майбутні вчителі початкових класів із зацікавленістю розглядали обладнання та методичне забезпечення кабінетів психолога, логопеда, дефектолога, реабілітолога та інших фахівців. Лариса Василівна зосередила увагу на основних методах, технологіях і формах роботи асистента вчителя з дітьми з особливими освітніми потребами, про те, як здійснювати комплексну допомогу учням з адаптації до життя в суспільстві.
Розповідь директора та обговорення важливих питань із діяльності асистента вчителя спонукали багатьох здобувачів вищої освіти по-новому поглянути на життя, на цінність та унікальність кожної дитини, на важливість підтримки та розуміння.
Відвідування здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти 3 курсу спеціальності 013 Початкова освіта ІРЦ допомогло поглибити теоретичні знання навчальної дисципліни, закріпити іх на практиці, а також стало справжнім уроком людяності, милосердя та єднання. Інформація, надана директором, спонукала до роздумів над важливими питаннями освіти сьогодення, розширила світогляд та подарувала незабутні враження.
Колектив кафедри теорії та методик початкової освіти та майбутні вчителі початкових класів висловлюють щиру вдячність директорці ІРЦ Ларисі Василівні та її команді за співпрацю, продуктивну зустріч, комунікацію, новий досвід і цікаву інформацію, яка сприятиме підготовці висококваліфікованих фахівців у сфері початкової освіти.