Професійний розвиток педагога у викликах часу: теорія в практиці

26 лютого 2024 року організовано семінар-практикум «Професійний розвиток педагога у викликах часу: теорія в практиці» у межах співпраці ЦПРПП Кам’янець-Подільської міської ради і кафедри теорії та методик початкової освіти К-ПНУ, а також вивчення ОК «Методика навчання мовно-літературної освітньої галузі в початковій школі». У заході взяли участь здобувачі 1 курсу спеціальності 013 Початкова освіта першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП Початкова освіта (гарант Наталія Гудима), директор і консультанти ЦПРПП.
Сергій Морозюк, директор ЦПРПП, окреслив завдання центру – покращення професійного розвитку педагогічних працівників ЗЗСО, іх психологічну підтримку та консультування. Презентував першокурсникам як майбутнім учителям початкових класів роботу центру, що спрямована на узагальнення та поширення інформації з питань професійного розвитку педагогів, координацію діяльності педагогічних працівників, формування та оприлюднення програм підвищення кваліфікації
Аліна Оксанюк, Світлана Лівіцька, Наталія Ніколайчук, консультанти ЦПРПП, у світлі викликів часу окреслили питання освітніх утрат, зокрема на уроках української мови та читання; провели на основі діяльнісного підходу низку вправ на формування комунікативної компетентності; довели, що спілкування є важливим інструментом у подоланні освітніх утрат у молодших школярів на уроках мовно-літературної освітньої галузі. Здобувачі працювали в командах, комунікували, розв’язали низку освітніх завдань, посміхалися і раділи. І найголовніше – не втратили бажання бути гарними учителями початкових класів!
Дякуємо нашим стейкхолдерам за плідний день, живу дискусію та окреслення нових напрямів у підготовці висококваліфікованих педагогів сучасної початкової школи.