МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОЇ КАВ’ЯРНЯ З ТЕТЯНОЮ СТУС

27 березня 2023 року на платформі ZOOM відбулася зустріч із ТЕТЯНОЮ СТУС, письменницею, редакторкою, дослідницею книжок для дітей, експерткою з дитячого читання, сертифікованою дитячою психологинею, авторкою програм-інтенсивів із літературної освіти для дітей і підлітків, членкинею робочих груп МОН України з розвантаження та осучаснення програм «Літературне читання» та «Українська література», у проєкті МОВНО-ЛІТЕРАТУРНОЇ КАВ’ЯРНІ.
У нашу кав’ярню завітали здобувачі вищої освіти спеціальності «Початкова освіта» К-ПНУ, вчителі початкових класів і бібліотекарі м. Кам’янця-Подільського, Дунаївців та усі охочі.
Тетяна Стус із 2017 року співпрацює з видавництвом РАНОК, є курівницею проєктів: дбайливої серії для самостійного читання «Читальня» та серії книжок для розвитку емоційного інтелекту дитини «Слухай серцем».
Гостя кав’ярні познайомила учасників заходу зі своїми яскравими і привабливими персонажами, веселими історіями і захопливими пригодами, завдяки чому діти читають книги Тетяни на одному диханні.
Власну мету в літературі для дітей вбачає в тому, щоб «сказати дітям те, про що не встигаємо з ними поговорити».
Членкиня журі конкурсів дитячої літератури, упорядниця та укладачка «Хрестоматії сучасної української дитячої літератури для читання в 1,2 та 3,4 класах».
Тетяна Стус не уявляє власного простору без книжок, техніки та текстових редакторів.
“Я люблю, щоб життя було різнобарвним: ненудним, наповненим. Але все ж часом визирнеш у вікно — і бачиш сірість. Або й так: зазирнеш у своє внутрішнє «вікно», а там теж бракує кольорів. Тоді я уявляю, що маю багато відер з різними фарбами. Там — барви несподіваних відкриттів, карколомних подорожей, дивовижних знайомств… Уявляю, що беру пензлики й розмальовую ними все навколо. Потім — ще цікавіше. «Малюю» словами, будую ними точнісінько те, що нафантазувала. І ще й запрошую туди друзів. Ходімо читати?”