НАС ЄДНАЄ ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО!

Щорічно 9 березня Україна та світ святкує день народження Тараса Григоровича Шевченка – генія нашого народу, Пророка і Великого Кобзаря. В свідомості нашого народу він є національним героєм.
Усе своє життя і могутній талант Тарас Шевченко присвятив служінню народові. Своєю творчістю він пробуджував любов до України, ненависть до гнобителів, надихав сильних на подвиг, вселяв у слабких віру та надію. Видатний поет став символом боротьби за нашу волю. І сьогодні, коли російські загарбники вчергове намагаються знищити Україну, слова Тараса Шевченка додають сил для протистояння.
З нагоди річниці від дня народження Великого Кобзаря в читальному залі педагогічного факультету Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка відбулася читацька конференція «Нас єднає Шевченкове слово», яку організувала Наталія Бахмат, доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти. До заходу доєдналася книгозбірня факультету. Учасниками конференції були студенти II курсу педагогічного факультету спеціальності 013 Початкова освіта.
На заході звучали поезії Великого Кобзаря у виконанні здобувачів вищої освіти. Присутні ознайомилися з книжковою експозицією «Тарас Шевченко – духовний пророк української нації».
Сьогодні поетичні рядки Великого Кобзаря нам особливо близькі та пророчі. Слово Великого Кобзаря об’єднує українців у боротьбі з російським окупантом і є невичерпним джерелом енергії та наснаги.
«І на оновленій землі врага не буде, супостата, а буде син, і буде мати, і будуть люде на землі…», – таким є Шевченкове слово через століття.
Ми сьогодні обійнялися, Тарасе. Об’єдналися так, як ніколи досі. Хтось захищає нашу свободу зі зброєю в руках, хтось веде інформаційну війну, хтось дбає про біженців, створює прихистки. Усі важливі і потрібні. І надалі тримаймося таких загальнонаціональних обіймів, аби разом побачити нашу перемогу й відновити державу. Усе буде Україна!