Гостьова лекція Світлани Скворцової

8 березня 2023 року здобувачі першого та другого рівнів вищої освіти спеціальності 013 Початкова освіта Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка слухали гостьову лекцію Світлани Скворцової. автора підручників з математики для початкової школи, доктора педагогічних наук, професора, члена-кореспондента НАПН України, завідувача кафедри математики та методики її навчання Державного закладу «Південоукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського».
Лекція була присвячена сучасному уроку математики в початковій школі. Світлана Олексіївна розкрила питання календарно-тематичного планування з математики, психолого-педагогічні основи організації уроку, його типів і структурних компонентів із конкретними прикладами з авторських підручників. Цінним і для практикуючих учителів початкових класів, і здобувачів вищої освіти, які вивчають освітні компоненти «Методика навчання математики в початковій школі» та «Інноваційні технології вивчення математичної освітньої галузі в початковій школі», є розроблені Світланою Олексіївною навчально-методичні матеріали з математики для кожного класу. Кейси спрямовані на організацію дослідницької діяльності молодших школярів, візуалізацію математичних понять та способів виконання дій, стимулювання навчально-пізнавальної активності учнів та їхнє спрямування на пошук різних способів розв’язування навчальних задач.
Ми переконані, що майбутні вчителі початкових класів у професійній діяльності будуть успішно реалізовувати сформовану предметну математичну компетентність на уроках із своїми учнями на засадах розробленої методичної системи навчання математики Світлани Скворцової та її навчально-методичних комплексів.
Щиро дякуємо Світлані Олексіївні за високопрофесійний підхід до проведення пізнавальних лекції, за цікавий та актуальний досвід! З нетерпінням чекаємо наступних зустрічей і подальшу співпрацю!!