ПОСИДЕНЬКИ ДО ДНЯ ЗАКОХАНИХ

13 лютого 2023 року на педагогічному факультеті відбувся духовно-просвітницький захід до Дня закоханих для студентів 2 і 3 курсів спеціальності Початкова освіта.
У заході взяли участь завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти, доктор педагогічних наук, професор Наталія Бахмат, кандидат педагогічних наук, старший викладач Людмила Московчук та провідний спеціаліст Кам’янець-Подільського відділу державної реєстрації актів цивільного стану, магістрантка спеціальності Середня освіта (українська мова та література) Навчально-наукового інституту української філології та журналістики К-ПНУ імені Івана Огієнка Марія Желізник.
У ході зустрічі-лекції було проаналізовано духовно-історичні та літературні джерела щодо традиційних чеснот юнака і дівчини, ознайомлено студентів із традиційною сімейною культурою українського народу, розкрито роль і функції сім’ї в житті кожної людини, з’ясовано поняття «шлюб», права та обов’язки подружжя згідно законодавства України, небезпеки цивільного співжиття, а також різницю між закоханістю та справжньою любов’ю. Зосереджено увагу на одному з найважливіших рішень дорослого життя – виборі шлюбного партнера. Вказано на сприятливі та несприятливі чинники стійкості шлюбних стосунків.
Атмосферу лекції допомогла створити музика – весільний марш німецького композитора Ф. Мендельсона, церковні дзвони та пісня «Берег любові» у виконанні народного артиста України Іво Бобула та Тетяни Піскарьової.
Захід став своєрідною відповіддю на актуальну потребу сучасної молодої людини в особистісному розвитку, сходинкою формування її життєвої, соціальної та громадянської компетентностей з питань усвідомленого вибору шлюбного партнера та створення власної міцної сім’ї. Адже без сім’ї нема щастя на землі.