ПОХОДЕНЬКИ ДО РАЦСу

Продовженням посиденьок до Дня закоханих стали походеньки студентів 2 і 3 курсів спеціальності Початкова освіта педагогічного факультету до Кам’янець-Подільського міського відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Адже у цей час, після Водохреща, розпочинаються М’ясниці та традиційно в Україні справляли найбільше весіль, бо пора вважається щасною для шлюбу. У лютому селяни загалом були вільні від сільськогосподарських робіт і мали ще досить харчів для святкової трапези. Крім того, невістка, влившись у чужу сім’ю, мала час для адаптації в родині чоловіка і з початком весняних робіт легше входила в її трудовий ритм, що багато важило для формування здорових сімейних стосунків. Хоча на сучасному етапі розвитку українського суспільства, як зазначила провідний спеціаліст РАЦСу Марія ЖЕЛІЗНИК, найбільша кількість реєстрацій шлюбу відбувається з липня по жовтень.
Марія ЖЕЛІЗНИК ознайомила студентів зі специфікою роботи установи та особливостями подання документів для реєстрації шлюбу. Студенти навіть стали свідками однієї з його реєстрацій. Були оплески, вигуки «Гірко» та участь у весільному звичаї «Ловіння букета нареченої».
Дякуємо керівнику РАЦСу – ГУМЕННІЙ Ользі Петрівні, за надану можливість відвідати заклад. Надіємось на подальшу співпрацю.