Прем’єра мовно-літературної кав’ярні. Наша перша гостя – ЗІРКА МЕНЗАТЮК

16 листопада 2021 року на платформі Zoom відбувся захід у форматі мовно-літературної кав’ярні. Ми розпочали цикл зустрічей із сучасними українськими письменниками дитячої літератури, і першою гостею була ЗІРКА МЕНЗАТЮК, українська письменниця, казкарка, журналістка, член Національної Спілки письменників України.
Кавували здобувачі вищої освіти спеціальності «Початкова освіта» Камʼянець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка та Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, вчителі початкових класів Хмельниччини та Чернівеччини, науковці й усі охочі.
У теплій і затишній кав’ярні Зірка Захарівна розповіла про творчість, згадала перші кроки у написанні творів, виокремила чинники, як заохотити сучасних дітей молодшого шкільного віку читати художню літературу, продемонструвала свої книги. Письменниця відповіла на низку запитань.
Богданець-Білоскаленко Наталія, авторка підручників і хрестоматій із читання для початкової школи, із любов’ю та повагою до письменниці проаналізувала твори Зірки Мензатюк у підручнику «Літературне читання» для початкової школи.
Дякую усім учасникам за активність і душевність!
Бажаємо Зірці Мензатюк міцного здоровʼя, невичерпної наснаги та творчих задумів у написанні прекрасних творів для дітей!!!
P.S. 18 листопада 2021 року о 1330 на платформі Google Meet відбудеться друга зустріч у форматі мовно-літературної кав’ярні із Дмитром Кузьменком (псевдонім Кузько Кузякін), українським дитячим письменником, художником-ілюстратором, редактором. Запрошуємо!