Грамотний – видющий і на все тямущий

9 листопада 2021 р., в День української мови та писемності, студенти спеціальності 013 Початкова освіта (група РО1-В18) долучилися до написання XXI Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності «Слідом за пам’яттю». У заході взяли участь українські громади зі шести континентів світу (цікаво, що навіть із Об’єднаних Арабських Еміратів, Лівану (м. Бейрут), Туреччини, і такі поважні особистості, як посли Європейського Союзу в Україні, депутати й інші відомі громадські діячі). Текст диктанту написав і диктував видатний український письменник і перекладач Юрій Андрухович. Більшість здобувачів вищої освіти стали учасниками патріотичного дійства вперше у житті. Ось таку оцінку дали студенти події, що відбулася:
Емоційно, захоплююче відчувати себе однією з мільйону учасників, цікавий зміст твору (Тетяна Черкас);

Корисний досвід, адже рівень писемного мовлення є візиткою особистості (Іванна Сергійчук);

Найперше – це відчуття єдності, а також непоганий засіб самоперевірки мовно-комунікативної компетентності (Галина Головацька).
Надіємось, що захід стане запорукою формування емоційно-ціннісного ставлення до рідного слова, а також становлення гідних послідовників преподобного Нестора Літописця на теренах України та за її межами.