Умієш працювати – умій і відпочивати

Ритм життя більшості людей настільки інтенсивний, що часу на відпочинок практично не залишається. Власне, те, що багато хто називає відпочинком, представляє собою дещо інше. Валяння на дивані перед телевізором або скролінг стрічок соцмереж не дає організму повноцінно відновитися. Тому навіть ті, у кого достатньо вільного часу, часто відчувають себе втомленими. Причиною цього є перевантаженість однотипними заняттями та невміння розслаблятися. Як показали наукові дослідження, резерви енергії кожної людини мають властивість вичерпуватися. Якщо довгий час не робити паузи, то в підсумку це може призвести до таких наслідків: зниження рівня продуктивності; погіршення концентрації уваги і захисних функцій організму; порушення якості сну та апетиту; збій психоемоційного стану. Тож відпочинок дуже важливий. Він повинен адекватно чергуватися з іншими видами діяльності: навчанням, роботою, сімейними обов’язками. Тоді можна говорити про гармонійний спосіб життя людини.

Наталя Василівна Гудима, завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти й куратор 3 курсу педагогічного факультету, вкотре довела, що саме активний відпочинок сприяє найкращому відновленню після важкого навчального або трудового дня. Поєднання прекрасних подільських краєвидів і каякінгу виявилися чудовим засобом від втоми перших навчальних буднів та бустингом чудового настрою.

Гудима Н. В. прокоментувала: “Дихаємо свіжим повітрям, милуємося нашою природою, гріємося теплими промінцями осіннього сонечка… Дякую усім за гарний настрій, позитивне налаштування та живе спілкування!!! Сплав по річці Смотрич вдався. Дякуємо Касіянику І.П., дорогому колезі, за чудову мить! Рекомендую!”

Дмитращук І. (студентка 3 курсу) вражено розповіла: “І як би ми далеко не їхали, шукаючи гармонії та спокою на природі, вдома завжди краще. Ніколи б не повірила, що така краса є на території міста Кам’янець-Подільський. Сплав по річці Смотрич –  це саме те, що потрібно після важких робочих буднів. Велике дякуємо за організацію нашому куратору Гудимі Н. В. та Касіянику І. П.  Це було незабутньо!”