Хвилюючі спогади про Олімпіаду 2019 (день перший)

Ранок 18 квітня в Кам’янець-Подільському національному університеті імені Івана Огієнка розпочався із зустрічі та реєстрації учасників ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності Початкова освіта. Випробувати свої сили цьогоріч приїхали 56 учасників із 29 вишів України, що готують фахівців із початкової освіти.
Урочисте відкриття Олімпіади розпочалося з вітального слова проректора з наукової роботи, доктора фізико-математичних наук, професора, Конета Івана Михайловича, який розповів про історію педагогічного факультету та університету загалом, а також наголосив, що минулого року ми відсвяткували 100-річчя з дня заснування нашого закладу освіти — перших 100 років успіху. Іван Михайлович представив усім присутнім склад журі й апеляційну комісію – 16 провідних науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти України, а також побажав наснаги та перемоги.
До привітань долучилися Лабунець Віктор Миколайович, декан педагогічного факультету, доктор педагогічних наук, професор, і Гудима Наталія Василівна, завідувач кафедри теорії та методик початкової освіти, кандидат філологічних наук, доцент.
Привітали учасників інтелектуальних змагань також голова журі — Пантюк Микола Павлович, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри педагогіки та методики початкової освіти Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, та голова апеляційної комісії — Богданець-Білоскаленко Наталія Іванівна, доктор педагогічних наук, головний науковий співробітник Інституту педагогіки НАПН України.

Після реєстрації учасники Олімпіади мали змогу долучитися до майстер-класу з виготовлення ляльки-кутасика “Україна — єдина країна”,проведеного старшим викладачем кафедри теорії та методик початкової освіти Ковальчуком Анатолієм Федоровичем, а також познайомитися та поспілкуватися в дружній атмосфері.
Майстер-клас організовано в рекреаційній зоні університету, де також представлено виставку великодніх яєць, оздоблених у техніці квілінг, і української народної ляльки (маґодзи).

Після урочистого відкриття, учасники Олімпіади виконали тестові завдання, де мали змогу на належному рівні продемонструвати свої знання, адже олімпіада – це той вид змагань, де є переможці, але немає переможених.

По завершенню першого туру Олімпіади, де студенти виконали тестові завдання з педагогіки та фахових методик початкової освіти. Тестування здійснювалося в системі Мoodle в лабораторіях обчислювальної техніки головного корпусу університету, відбулося жеребкування, під час якого студенти обрали навчальну дисципліну початкової школи (українська мова, літературне читання, математика, природознавство, трудове навчання, образотворче мистецтво), з якої вони підготують план-конспект і проведуть фрагмент уроку другого конкурсного дня.
День був нелегкий, але дуже насичений і плідний.